(Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare)
INGREDIENTE:
4 oua
4 linguri tarate de ovaz
2 linguri tarate de grau
2 linguri amidon de porumb
2 linguri indulcitor
1 pliculet praf de copt
6 linguri lapte degresat
SIROP;
100 ml apa
1 lingura plina esenta de rom
\1 lingura plina esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Cu ajutorul unui tel,se bat galbenusurile impreuna cu praful de copt,taratele de ovaz,cele de grau,amidonul,indulcitorul si laptele degresat.
Dupa ce s-a amestecat bine toate ingredientele,se dau la o parte si se bat albusurile intr-un alt vas.
Cand s-au intarit,albusurile se adauga in amestecul anterior si se incorporeaza usor,ca sa nu-si piarda consistenta pufoasa.
Se introduce amestecul in forme de savarina(silicon) care se dau la cuptor ,la 180 grade celsius,timp de aproximativ 20 de minute,pana se coace bine prajitura.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Intre timp ,se pune pe foc o craticioara cu 100 ml apa si,cand s-a incalzit ,se adauga aromele de rom si vanilie
Se stropesc savarinele cu acest sirop ,cat timp sunt calde ,pentru ca prajiturile sa absoarba tot sucul si sa se aromatizeze in acelasi timp,Se servesc pe un platou.
DELICIOASE
TREBUIE SA LE INCERCATI
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu