Mi-a fost teama pana acum sa o fac,n-as fi crezut ca o sa-mi iasa
Daca iubiti crema de zahar ars veti iubi si aceasta prajitura,garantat
Se numeste ,,inteligenta"pentru ca la copt se separa in 3 straturi
INGREDIENTE:
5 oua
3 linguri indulcitor lichid
500 ml lapte degresat(crud)
1 lingura esenta de vanilie
5 linguri tarate de ovaz macinate
1 cutie crema de branza cu 0,2% grasime(250 g)
1 lingura amidon
MOD DE PREPARARE:
Separam ouale(albus de galbenus)
Galbenusurile se amesteca cu indulcitorul pana ce compozitia devine cremoasa
Adaugam crema de branza ,laptele si mixam
Apoi taratele,esenta de vanilie si amidonul
Mizam toate ingredientele usor,usor
Albusurile le batem spuma tare
Adaugam albusurile batute peste compozitia de galbenusuri si le incorporam usor cu o lingura de lemn
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt
(dimensiuni tava 32/35)
Punem tava in cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se rumeneste deasupra
Nu va speriati daca va mai ramane lichid in tava
Lasam sa se raceasca complet la frigider(de preferat toata noaptea)
Apoi o portionam cu un cutit bine ascutit la varf si il stergem inainte de fiecare portie
O prajitura super!
Trebuie sa aveti suficienta rabdare sa o lasati sa se raceasca!
Cu siguranta o voi mai repeta!!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu