(croaziera,consolidare,stabilizare)
(portia de tarate pentru 3 zile)
PENTRU BRIOSE:
1 iaurt grecesc 0%(150 g)
1 lingura indulcitor lichid
6 linguri tarate de ovaz macinata
1 lingura cacao (aliment tolerat)
3 oua mari
2 linguri lapte
cateva picaturi de esenta de rom
1 lingurita praf de copt
PENTRU CREMA:
1 plic budinca de vanilie(aliment tolerat)
1 lingura indulcitor lichid
200 ml lapte
cateva picaturi de esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE BRIOSE
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca pana se obtine
o compozitie omogena
Compozitia se toarna in formele de silicon si se coace in mijlocul cuptorului timp de 15 minute
sau pana cand inimile au crescut si sunt ferme la atingere
Inimile se lasa sa se raceasca in forme 5 minute,apoi se cot pe un gratar pentru a se raci complet
Pentru a prepara crema,se pune laptele intr-un vas pe foc cu praful de budinca si indulcitor
Se fierbe pana se ingroasa amestecand incontinuu pentru a nu se prinde
Se da vasul deoparte si se adauga esenta de vanilie
Folosind un cutit ascutit,se taie o felie din varful fiecarei inimi,astfel
incat sa rezulte o baza si un blat subtire deasupra
Folosind un cutter de 2 cm in forma de inima,se decupeaza cate o inimioara din centrul fiecarui blat subtire
Crema se pune pe baza fiecarei briose ,tot in forma de inima
Dupa repartizarea cremei de vanilie,fiecare briosa se acopera cu blatul subtire de deasupra,cu grija,pentru a
nu rupe inimile delicate
Se orneaza cu lapte praf 1%(produs tolerat)
Se servesc ca atare
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu