INGREDIENTE CLATITE
-1 ou marimea M
1 lingurita FAINA Konjac- 100g
-3 linguri Lapte Praf degresat - T-POR 0
-2-3 lg lapte lichid 1,5%
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA:
-150 g carne tocata de pui
-150 g carne tocata de vita
-1 ceapa
-2 catei de usturoi
-250-300 g suc de rosii fara zahar
piper
busuioc
1 canita cu apa
patrunjel verde tocat
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA 2
-250 g crema de branza 0,2%
-1 ou
-patrunjel verde tocat
INGREDIENTE PENTRU SOS:
-1/2 lingurita FAINA Konjac- 100g
-1 varf de cutit praf de nucsoara
-150 ml lapte
- Prepararea clatitelor:
Intr-un vas amestecam toate ingredientele pentru aluatul de clatite
In tava antiaederenta coacem clatitele
Vor iesi trei
- Prepararea sosului:
Amestecam toate ingredientele ,intr-un vas,pe foc,si fierbem pana se leaga bine
- Prepararea umpluturii de branza:
Se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus
- Prepararea umpluturii din carne:
Punem carnea intr-o tigaie antiaderenta
O lasam pana isi schimba culoarea ,amestecand mereu cu o lingura de lemn
Adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt si celelalte ingrediente
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 45 minute,amestecand din cand in cand
Asamblare :
Intr-un vas patrat,sau orice forma aveti(eu am pus tava yena )
Se pune un strat de carne cu sos apoi unul de branza,apoi o clatita si inca jumatate dar taiata felii
Apoi strat de carne si sos si iarasi clatita si jumatate taiata fasii
Iarasi sos cu carne si
Deasupra punem sosul si il intindem pe toata suprafata cu carne
Introducem tava la cuptor cca 40 minute
Se consuma calduta sau chiar rece
POFTA BUNA!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu